Програма

                                                                                                                                         Програма

   
     Академия Атлантида предлага възможност за паралелно развитие на учениците по математика и информатика.

     В курсовете по Състезателна Математика учениците развиват своeто логическо и критично мислене, въображение и интелект. Решаваните задачи са значително по-сложни от изучавания в училище материал. Това стимулира тяхната любознателност, креативност и изобретателност. Неусетно децата полагат основата на стратегически тип мислене, което е приложимо на един по-късен етап в областта на всички точни науки. Множеството състезания по математика развиват дисциплина и отговорност в учениците. Принадлежността към отбора изгражда умения за кооперативност и работа в екип. Към всичко това идва и забавлението с многото интересни задачи.

     Подготовката за НВО по Математика за 7 клас е част от програмата на Академия Атлантида. Тук се прави съвсем естественият преход от Състезателна Математика към тежкия формат на изпита за НВО след 7 клас. 

     Курсовете по Програмиране в Академия Атлантида стимулират работата в екип на проектно-ориентиран принцип. За целта се използват подходи като Agile Class Rooms, които са базирани на така наречените гъвкави (Agile) методологии широко използвани в софтуерната индустрия.

Курсове

  • Състезателна математика - 1-4 клас
  • Математика 5-6 клас
  • Подготовка за НВО - 7 клас
  • Софтуерно инженерство за деца със C#  - 4-12 клас