Академия Атлантида е финалист в ПРОМЯНАТА

Академия Атлантида е финалист в ПРОМЯНАТА

Академия Атлантида е финалист в ПРОМЯНАТА

“Академия Атлантида“ – финалист в Деветото издание на инициативата за социално предприемачество „Промяната“ на Нова Телевизия

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за девета поредна година. Тя цели да подобри живота на децата и младежите в България като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират идеите си за по-доброто бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА е  помогнала на повече от 200 000 деца и младежи от цялата страна.

В Деветото издание на „ПРОМЯНАТА“ участваха 85 проекта.  Проектът на “Академия Атлантида“ е един от петте, които получиха възможност за развитие. Проектите бяха оценявани от служители на Фондация Reach for Change, Нова Броудкастинг Груп и експерти от неправителствения, публичния и бизнес сектор. За да развият решенията си, петимата финалисти ще получат място в „Инкубатора“ - за финансиране, индивидуални професионални обучения, менторска подкрепа, рекламен пакет за телевизионните канали на Нова Броудкастинг Груп, както и достъп до международната мрежа на Фондация Reach for Change. Във фокуса на вниманието тази година бяха проблемите с достъпа до качествено образование чрез дигитални и иновативни решения, заетостта на хора в неравностойно положение, както и повишаването на физическата активност на децата в страната.

Фондация “Атлантида” получи високата оценка на журито за социалноиновативно обучение в развитието на неформално образование по математика в условията на модерна и технологична среда. „Образователната система Атлантида” води до еволюция в мисленето на деца, родители и учители. Това променя представата за обучението по математика, за ролята на учителя и за технологиите в този процес. Фондацията цели да повиши интереса на децата към предмета, както и успехите им.“ – е изводът на експертното жури на „Промяната“.